EURO VIZIJA
2005.

Od vremena kada je Europa na leđima Bika iz zemlje Feničana doplovila na Kretu prošlo je nekoliko tisuća godina. Tim putovanjem začet je život na prostorima koji su danas poznati kao Europa. Sam početak bivanja Europe okićen je cvijećem i ljubavlju, ali vrlo brzo zbio se zločin.
Povijesno, europska je knjiga ispunjena sukobima, lutanjima i traženjima, putovanjima bez povratka. Mnoge ljudske sudbine zapisane su u življenju Europe.
Narav Europe još uvijek nam je tajna. S druge srane, značajan i vidljiv trag ostaje za Europom. Umjetnost i znanost najsjajnije su zvjezdice europskog neba.
Tko je još uvijek sljedbenik Europe, mjesečeve svećenice…? Sjaj poruke Jednakost, Bratstvo, Sloboda živi među nama. Možemo li prihvatiti tu poruku kao zbiljnost. Pitajmo se i pogledajmo oko sebe!
U življenju Europe nezaobilazna je spremnost da se postavljaju pitanja, da se sumnja, da se traga. Čim postoji mogućnost i snaga za pitanje, obveza je veća, javlja se i onaj drugi, a tada više nisi sam. Drugi je i obveza, jer s njim bezgranično poštovani, sujetni Ja postaje, jedino i samo, Drugi.
Naša Vizija Europe temelji se na našim spoznajama, podrijetlu, iskustvu življenja, pa stoga, ništa strašno ako se ona ne poklapa s vašom!
Pitanje; zbog njega smo ovdje!
 
Ivan Jergović

IDEJA I KOREOGRAFIJA
Irma Omerzo
 
INTERPRETI
Pravdan Devlahović
Darko Japelj
Barbara Matijević
Zrinka Šimičić
 
ZVUK
Ivan Marušić Klif
 
SVJETLO I SCENOGRAFIJA
Begonija Garcia Navas
 
KOSTIMI
Željko Drmić
 
PRODUKCIJA
MARMOT, 2005

 
Projekt je nastao u suradnji s Gradskim kazalištem “Zorin dom” Karlovac, Centrom za kulturu Trešnjevka i Hrvatskim institutom za pokret i ples, te uz financijsku podršku Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.